CONCENTRACIÓN 14S

CONCENTRACIÓN 14 SEPTIEMBRE EN EL CONSOLAT

Protesta el 14 de setembre al Consolat contra la reconversió

http://www.youtube.com/my_favorites?feature=mhsn


http://www.dbalears.net/  Aina Ginard 26/08/2010 Vistes: 387


“No al projecte de Nájera” serà el lema que liderarà la manifestació. També recolliran firmes i presentaran al·legacions al pla


Actualment puntuat amb 0 estrelles sobre 5 Puntua amb 1 estrelles Puntua amb 2 estrelles Puntua amb 3 estrelles Puntua amb 4 estrelles Puntua amb 5 estrelles

El dirigent veïnal Enric Salvà es dirigí als concentrats i els animà a passar a l'acció. Foto: Jaume MoreyEls veïns afectats pel pla de reconversió de la Platja de Palma es manifestaran davant el Consolat de la Mar dia 14 de setembre amb el lema "No al projecte de Nájera". Són molts els veïns que hi estan en contra, per la qual cosa la protesta pot superar el miler de participants. Ahir es constituí la Plataforma de veïns i comerciants de la Platja de Palma i Llucmajor, que treballa des de dilluns per posar fre a les expropiacions.



"No consentiríem que a pobles com Banyalbufar o Estellencs, que tenen unes 300 cases, ho tomassin tot. Doncs, no ho hem de permetre a la Platja de Palma". Així de contundent es mostrà Enric Salvà, que conduí la reunió de veïns afectats. Aquesta trobada va tenir lloc a l'església de la Lactància, al carrer de la Vicaria de l'Arenal. Residents de tota la costa afectada pel pla de Nájera, des de Can Pastilla fins a l'Arenal de Llucmajor, donaren unanimitat a l'objectiu de la Plataforma: que no esbuquin cap casa ni comerç.



L'encontre concentrà unes 200 persones, més d'altres que no caberen al temple. La majoria eren afectats per les expropiacions, però també hi havia ciutadans que assistiren a la reunió per solidaritzar-se amb els seus veïns. HI destacà la presència de Joana Lluïsa Mascaró i Toni Verger, del PSM, i José Manuel Sierra, de la Federació palmesana d'associacions i entitats ciutadanes (Fepae). El primer objectiu de la trobada era informar de la manifestació que ja està convocada per a dia 14. La segona finalitat era informar els assistents i la resta de veïns de la zona que recullen firmes, perquè "poden aturar les expropiacions", informà Salvà.



Per altra banda, es va donar molta importància a les al·legacions. El termini màxim per presentar-ne al Consorci és fins al 6 d'octubre. Per aquest motiu, "tothom hauria de cercar un advocat, millor si és el mateix a cada zona", va recordar el portaveu de la Plataforma. Maria Salvà i Fernando Berenguer, de l'Associació d'amics veïns i comerciants de l'Arenal, van dir que deixaven els fons monetaris del col·lectiu per sufragar les despeses d'un misser a les persones que no poguessin. Per altra banda, s'està elaborant una pàgina web amb informació per a tots els afectats, que estarà llesta en breu.



Fernando Berenguer recordà que el pla no és dolent, però que s'ha de cercar el suport dels consistoris perquè evitin les expropiacions. "Volem que rehabilitin totes les cases", afegí Salvà. La Plataforma no exclou els hotelers "perquè alguns establiments s'hauran de transformar. També estan perjudicats", indicaren. Salvà apuntà que els portaveus han demanat entrevistar-se amb la presidenta del Consorci de Platja de Palma, Margarita Nájera. Així mateix, li demanaran que doni explicacions davant tots els veïns en una reunió pública. Els portaveus recomanaren a tots els veïns, inclosos els que encara no estan afectats per les expropiacions, que s'informin al Consorci, "perquè qualsevol casa considerada obsoleta es podrà expropiar".



El Consorci amagà fins al darrer dia les expropiacions



El Consorci per a la Platja de Palma s'ha posat en contacte amb els afectats per les expropiacions a Can Pastilla un mes després de presentar el projecte de remodelació. Des d'ahir, envia als propietaris de les cases susceptibles de ser enderrocades un dossier informatiu amb arguments a favor de la construcció del bulevard.

Els propietaris dels 91 habitatges situats als carrers de Sant Antoni de la Platja, Horaci, Torre Rodona i Plini rebran una carta signada per Margarita Nájera en què "comprèn la inquietud dels afectats" i "lamenta que la rehabilitació els ocasioni incovenients" i "desitja que Can Pastilla continuï sent la seva zona de residència".



A més, el comissionat indica que el bulevard suposarà un nou espai verd al centre del barri, permetrà la integració de la platja amb el sòl urbanitzable de la zona posterior de Can Pastilla. Indica que el nou born permetrà jerarquitzar els carrers de Can Pastilla i dotarà d'aparcament un lloc central, que podran utilitzar tant els residents com els usuaris del Club Nàutic. Així mateix, el dossier inclou dos plànols que mostren com quedarà el barri de Can Pastilla amb el bulevard construït i si no s'edifica. El Consorci hi incorpora també una imatge virtual de com quedarà el paisatge de la barriada amb el born i una guia per usar la pàgina web de l'entitat, que dirigeix l'usuari cap als plànols de Can Pastilla. A més, s'hi inclou un document per sol·licitar més infomació de la reforma integral i un altre per fer-hi les al·legacions.



Nájera assegurà dilluns que no faria cap reunió amb els propietaris. La comissionada, segons testimonis de la trobada, va dir que l'única manera d'informar-se que tenien els afectats pels esbucaments seria a través de la pàgina web del Consorci o personant-se a les oficines del polígon de Son Oms. Nájera féu una conferència a Llucmajor sobre les rehabilitacions d'edificis, que el Consorci subvencionarà en part, però en canvi es negà a donar explicacions sobre les expropiacions. Amb aquest dossier d'informació que enviarà els pròxims dies als veïns de Can Pastilla, la gerent del Consorci s'ha contradit.



Cort diu que no ho sabia



Per la seva banda, el regidor de Mobilitat de l'Ajuntament de Palma, José Hila, admeté ahir que Cort no ha sabut res dels esbucaments de Can Pastilla fins a principi d'aquest mes, com ha passat als veïns. Segons Hila abans de l'exposició pública només tenien accés al projecte general, "però no als detalls". Amb tot, Hila no va fer aquestes afirmacions com un retret a Nájera, ans al contrari, apuntà que el Consorci tenia uns tècnics dedicats a preparar els projectes i que era normal que els informassin quan s'obrís el període d'exposició pública. Sobre els esbucaments en si, l'edil no es volgué pronunciar, indicà que abans de donar-hi el parer calia que tots els partits arribassin a un consens. Sigui com sigui assegurà que "quan es fa un projecte no és perfecte" i insistí que els veïns estiguessin tranquils, que si calia es rectificaria allò previst.